Specialiserede Massagekurser (oversigt)

I Massøruddannelsen og i Massageterapeut uddannelsen skal du vælge et eller flere specialer og dermed give din uddannelse en profil, som svarer til dine interesser og planer.

Massører skal vælge kurser svarende til mindst 55 timer.
Massageterapeuter skal vælge kurser svarende til mindst 64 timer.


Du kan frit deltage på alle specialekurser uanset om du er i gang med en af uddannelserne.

Du kan vælge disse kurser som speciale

I Massøruddannelsen og i Massageterapeut uddannelsen skal du vælge et eller flere specialer og dermed give din uddannelse en profil, som svarer til dine interesser og planer.

Massører skal vælge kurser svarende til mindst 55 timer.
Massageterapeuter skal vælge kurser svarende til mindst 64 timer.


Du kan frit deltage på alle specialekurser uanset om du er i gang med en af uddannelserne.Du kan vælge disse kurser som speciale


Du kan frit sammensætte dit specialeprogram, som du vil. Ikke alle kurser er nødvendigvis på programmet hvert år, så se i kursusoversigten, hvilke muligheder, der er aktuelle, eller ring til os, så hjælper vi dig med at sammensætte din uddannelse så den passer præcis til dig.

Baby massage
Arbejder du med børn i alderen 2 måneder - 3 år? Så er dette kursus noget for dig – en opgradering af dine kompetencer i arbejdet med små børn. Vi gennemgår teorien om berøringens og bevægelsens afgørende betydning for barnets udvikling og giver dig inspiration til at introducere og integrere babymassage i dit daglige arbejde. Du lærer at give blid massage af alle kroppens dele, samt øvelser og leg på bold, der fremmer den neurologiske og motoriske udvikling.

Kurset giver dig redskaber til at støtte og optimere barnets udvikling, sundhed og trivsel. Undervisningen foregår i en afslappet atmosfære, hvor vi skifter imellem teori og ”hands on” øvelser. Der demonstreres og øves på livagtige massagedukker, og du udveksler massage med andre kursister.
Læs mere

Barn til Barn Massage
- Massage mod mobning

Berøringspædagogik er en metode til at forebygge mobning og øge børnenes empati og trivsel. Målet med kurset i berøringspædagogik – barn til barn massage - er at du lærer om teorien bag berøring, og hvad berøring gør ved relationen imellem mennesker. At du lærer forskellige massagelege, massagehistorier, samt enkle massageteknikker, som børn kan anvende på hinanden.

Du bliver kvalificeret til at indfører og instruerer i Berøringspædagogik – barn til barn massage i dit pædagogiske arbejde med børn i børnehaver, SFO, skoler og andre sammenhænge, hvor der arbejdes med børn.

Dette er et kursus, hvor du vil blive inspireret til nye trivselsfremmende aktiviteter, der kan bruges året rundt både ude og inde.
Læs mere

Essentiel massage og Chakrabalancering
Chakrasystemet kendes fra indiske og tibetanske videnstraditioner og har været kendt i årtusinder i østlig filosofi og tænkning. Chakraerne er energicentre, og de er nøglen til at forstå den dybere forbindelse mellem kroppen og sindet - Følelser og tanker, bevidsthed og relationer.
Derfor er arbejdet med chakrasystemet et centralt element i vores arbejde med massage, berøringsterapi og bevidsthedsudvikling.

På tre kurser i Chakrabalancering får du en avanceret indføring i chakrasystemets udviklingsmuligheder og du får en bred vifte af praktiske teknikker du umiddelbart kan integrere i terapeutisk arbejde og massage. Du lærer også en række mentale og meditative teknikker, som kan hjælpe dig i dine personlige bestræbelser på at holde dig sund og videre i din personlige udvikling.
Læs mere

Efterfødselsmassage
Barselsperioden er en forunderlig, men også udfordrende og krævende tid. Graviditeten, fødslen, at være blevet en familie samt den forstyrrede søvn tærer på den nybagte mors fysiske og psykiske ressourcer. Samtidig er det nyfødte barn helt afhængigt af, at mor grundlæggende har det godt. Jo bedre mor har det, jo bedre trives barnet og den dybe mor/barn-kontakt styrkes.

Du lærer om barselsperiodens fysiologi og psykologi, 3 anvendelige massager til nye mødre, om vigtigheden af egenomsorg, at vejlede om og lindre almindelige gener i barselsperioden samt at kontakte og arbejde med din egen moderlige energi. Du får også inspiration til, hvordan du kan anvende din nye viden.
Læs mere

Massage til gravide
På Massage til gravide lærer du de grundlæggende principper om gravidmassage. Du lærer 3 afslappende massager og får en række redskaber til at stimulere glæden ved den gravide krops frodighed og langsommelighed.

Du lærer metoder til afhjælpning af almindelige graviditetsgener, som væske i ben og hænder, træthed og smerter over lænden, ischias-smerter og søvnproblemer.

Relevant anatomi indgår i kurset.

På den sidste kursusdag, er der mulighed for at give en afslappende massage til en gravid kvinde.
Læs mere

Gravidmassage 2
På gravidmassage 2 tager vi udgangspunkt i, at kursisterne har deres baggrundsviden med fra Gravidmassage 1.

På kurset arbejder vi med behandling og lindring af graviditetsbetingede bækkensmerter. Samtidig lærer man også, hvorledes man kan hjælpe den gravide med relevante råd og øvelser, i forhold til de smerter og gener hun har.

Som en del af kurset får vi besøg af gravide med bækkensmerter, hvor vi i praksis afprøver massagen.
Læs mere

Karmamassage
Nordlys Karmamassage (kropspsykologisk selvmassage) er en fantastisk måde at lære sin krop at kende på og opleve, hvordan spændingerne i kroppen rummer følelser og historier fra fortiden.
Nordlys Karmamassage er en livgivende renselsesproces, en dyb eksistentiel oplevelse, som bygger på den gamle Mongolske Renselsesritual Chua Ka (Karma Massage). Vi arbejder kroppen igennem, forløser spændingerne og forvandler de bundne følelser og traumer til indsigt og livskraft.
Læs mere

Krop, sind og trivsel i skolen (15 timer)

Onkologisk Massage (27 timer)

Specialpædagogisk Børnemassage
Kurset er til dig, der møder børn i dit pædagogiske arbejde, som kræver en ekstra indsats for at trives og udvikle sig, eller til dig der ønsker nye ’briller’ at se børnene igennem. Det kan både være i specialpædagogiske sammenhænge, med fokus på motorik, eller i helt almindelige institutioner.

Teorien og tankegangen bag specialpædagogisk børnemassage, er med til at ændre fokus og bedre forståelsen af de børn, vi arbejder med i hverdagen.

Massage og berøring er med til at at skabe relation, øge børnenes koncentration og giver dem en bedre fornemmelse af deres krop, samt kan give dem ro og afspænding, hvilket er en stor hjælp, når hjernen modtager for mange eller for få impulser.
Læs mere

Geriatrisk Massage 1 (8 timer)

Geriatrisk Massage 2 (15 timer)