Coaching & Beyond

NORDLYS®

Stresscoaching

Stressramte får en forståelse for, hvad der er sket/sker i kroppen samt nye muligheder for at handle og komme godt igennem den rystelse det er, når kroppen og hjernen lukker ned.

Behandlere får en bred og dyb forståelse for stressreaktioner, lærer at tolke, hvor hårdt ramt klienter er, og give målrettet støtte der virker. Grundprincipperne for behandling af stressramte og to små behandlinger indgår i kurset, som direkte kan omsættes i egen praksis.

Coaches får en større sikkerhed gennem en endnu dybere og bredere forståelse af stressproblematikker, og evnen til at vurdere en stressramt og målrette coachingen til den stressramte.

Meditation og behandlinger indgår som en måde at lære at tage godt vare på sig selv – både som stressramt, behandler og coach.

Stressramte får en forståelse for, hvad der er sket/sker i kroppen samt nye muligheder for at handle og komme godt igennem den rystelse det er, når kroppen og hjernen lukker ned.

Behandlere får en bred og dyb forståelse for stressreaktioner, lærer at tolke, hvor hårdt ramt klienter er, og give målrettet støtte der virker. Grundprincipperne for behandling af stressramte og to små behandlinger indgår i kurset, som direkte kan omsættes i egen praksis.

Coaches får en større sikkerhed gennem en endnu dybere og bredere forståelse af stressproblematikker, og evnen til at vurdere en stressramt og målrette coachingen til den stressramte.

Meditation og behandlinger indgår som en måde at lære at tage godt vare på sig selv – både som stressramt, behandler og coach.Netop blandingen af stressramte, coaches, behandlere, HR, arbejdsmiljørepræsentanter m.v. får gode tilbage meldinger, fordi der er så meget at lære af hinanden på de tre dage. Fælles for alle er, at de er optaget af stress fra den ene eller anden vinkel, og det opleves berigende at se og høre andres idéer, tilgange og holdninger ind i dette felt.

Specielt til stressramte
Tilbage meldingerne fra kursusdagene er, at det gør stressramte godt. Man bliver mere klar på, hvor man stå, og hvad man må hjem og gøre, og så falder der en dejlig ro over hele dit system. Der er indlagt gode lange pauser, så der er tid til, at man kan ligge og hvile eller gå sig en tur i løbet af dagen. Hvis du tager kurset i Silkeborg kan vi anbefale dig at overnatte, da det også bidrager til roen.
Hvis du er i tvivl, om du kan deltage på kurset p.g.a. din tilstand eller har du andre spørgsmål, så kontakt underviser Gitte Theil på telefon  24 84 72 44.

Det synes Tina, som var stressramt om kurset:
”Tak for et fantastisk kursus hos dig. Da det så mest håbløst ud, og jeg havde svært ved, at erkende jeg havde stress - så fik du det vendt til noget positivt. Du var helt klart den, der gav mig den største indsigt og den største omsorg. Jeg har fået et "nyt" liv med meditation, som giver ro og stilhed inden i. Jeg kan kun på det varmeste anbefale stresskurset, hvis man har begyndende stress, eller er derude, hvor man ikke selv har erkendt man har det.”

Specielt til behandlere og coaches
Dette er kursus for alle, der vil arbejde med stressramte, men stress indgår i mange andre sammenhænge og kan bruges i arbejdet med smerter, overbelastning, sygdom, konfliktramte, skilsmisse, livskriser, fødselsdepression, klienter der skal eller har været igennem operation, pårørende til sygdomsramte m.v. Kort sagt vil du kunne bruge denne viden ind i rigtig mange forløb, så du kan arbejde mere målrettet med klienten og give endnu mere hjælpsomme behandlinger og coachinger. De små behandlinger du lærer er med tøj på, men kan umiddelbart omsættes til en almindelig massagepraksis med olie.
Det siger behandler Janne Grønhøj om kurset:
"Kurset i stresscoaching levede til fulde op til mine forventninger. Jeg fik den rette faglige sparring, både med underviseren og med de andre kursister, som hver havde et nyt perspektiv at byde ind med. Specielt vil jeg fremhæve de reflekterende øvelser, som satte nogle nye tanker i gang. Derudover var det også et stort plus, at jeg kunne gå direkte tilbage til min virksomhed og give behandlinger – både forebyggende ift. klienter, der allerede har fokus på deres uhensigtsmæssige situation, men også til de akut stressramte, som helt har mistet forbindelsen til kroppen."

Udtalelse fra Nordlys Coach og behandler Dorte Skov Hansen:
”Efter et 3 dages kursus i stresscoaching, med vægt på at se stresstegnende, vurdere graden og ikke mindst hvad der rent faktisk kan gøres for at komme over det; er jeg glad for alle de redskaber jeg har fået med mig, som både kan bruges som behandler, coach og hvis man selv er stress ramt.
Kurset kan varmt anbefales også til dig som evt. har en psykoterapeut- eller coachuddannelse.”

På kurset får du:

• Konkret viden om stress, der forklares simpelt og brugt omkring nervesystemer, hormoner, individuelle stress-symptomer, hvad der giver stress, motion, kost og kosttilskud og aflivning af myter om stress.
• Forståelse af krisetiden/kollaps, hvilke mekanismer der er i spil og typiske reaktioner, samt hvordan man håndterer mennesker, der er her.
• En klar holdning til, hvor længe skal man være sygemeldt, som kan bruges af stressramte som rettesnor og til behandlere og coaches, der har brug for støtte i forhold til vejledning af klienter.
• En rettesnor for, hvornår man er klar til at starte på arbejde igen, og hvordan man kommer godt tilbage efter en sygemelding
• Forståelse for, hvordan stress og krop hænger sammen – man kan ikke blot tale sig ud af stress. Kroppen er slidt og larmer og skal finde fornyet energi og sundhed.
• Teknikker til at mindske egen og andres stress.
• Højere bevidsthed om egne stress-symptomer, hvad der stresser dig og erfaringer med stress som du har med i bagagen.
• Ideer og råd til, hvordan man som stressramt får taget næste (og måske første) skridt i en bedre retning.
• De generelle principper for, hvordan man som behandler, coach, kollega, ven m.v. møder og behandler en stressramt samt konkrete massageteknikker, der kan bruges i behandlingen af stressramte efterfølgende. Der indgår to små behandlinger i kursusdagene (der foregår med tøj på, og som alle kan være med i). Dem der ikke er behandlere lærer og mærker her, hvor meget stress har med kroppen at gøre, hvilket giver en større indsigt.
• En oversigt over de krav, der kan stilles til professionelle behandlere (psykolog, læge, stresscoach mv.)

Dette er ikke et kursus i grundlæggende coachingteknikker. Hvis du ønsker at fordybe dig i det, anbefales coaching grundkurset. Du vil kun kunne bruge titlen stresscoach efter kurset, hvis du i forvejen er Nordlys Mastercoach.

Udbytte for virksomheden
Virksomheder der sender medarbejdere eller leder på dette kursus, får en kollega retur, der har opbygget en solid viden om stress, stress-symptomer og måder at håndtere stressramte på. Medarbejderen eller lederen er bevidst om sin egen stresserfaring og situation. Han/hun vil vende hjem med støre sikkerhed i feltet og have flere handlemuligheder som direkte kan bruges til at få stressramte kollegaer hurtigere ud af stressmøllen og tilbage på rette kurs, til gavn for både medarbejder og virksomhed.
Derfor er kurset både relevant og givende for ledere, medarbejdere, arbejdsmiljørepræsentanter, tillidsrepræsentanter, trivselsagenter m.v.

Underviser: Gitte Theil Pedersen
Forudsætninger: Interesse og lyst
Varighed: 3 dage - 23 timer
Mødetider: Første dag: 9.45-17.00
Anden dag: 8.45-17.00
Sidste dag: 8.45-15.00