De store sammenhænge - Traumer, smerter og bindevæv

Halvdelen af vores krop består af bindevæv. Bindevæv omkranser alt i vores krop; muskler, knogler blodårer m.v. og findes i de seje sener. Med alderen mister man noget af sit bindevæv og det bliver også stivere. Hos mennesker med dystoni er bindevævet oven i hatten stærkere, sejere og mere usmidigt end hos andre mennesker.
Derfor er forståelse af og arbejde med bindevævet én af de helt store nøgler til en dystonikrop. Der er i øvrigt mange lag af forståelse og viden at hente i fordybelse i alt det, som bindevævet rummer. Bindevævet definerer hele vores krop, og er bundet/vævet sammen i det mest komplicerede og smukke mønster inden i. At arbejde med bindevæv er et fint, dybt og langsomt arbejde

Halvdelen af vores krop består af bindevæv. Bindevæv omkranser alt i vores krop; muskler, knogler blodårer m.v. og findes i de seje sener. Med alderen mister man noget af sit bindevæv og det bliver også stivere. Hos mennesker med dystoni er bindevævet oven i hatten stærkere, sejere og mere usmidigt end hos andre mennesker.
Derfor er forståelse af og arbejde med bindevævet én af de helt store nøgler til en dystonikrop. Der er i øvrigt mange lag af forståelse og viden at hente i fordybelse i alt det, som bindevævet rummer. Bindevævet definerer hele vores krop, og er bundet/vævet sammen i det mest komplicerede og smukke mønster inden i. At arbejde med bindevæv er et fint, dybt og langsomt arbejde



På dette kursus lærer du om de forskellige bindevævssammenhænge i kroppen, så du får en forståelse for, hvorfor problemer og smerter ét sted kan give problemer og smerter andre steder. Du lærer også, hvorfor man med fordel kan arbejde med f.eks. nakken ved at arbejde på armen eller ben. Indirekte teknikker der plejer at være særdeles effektive til dystoni. Den viden du får om sammenhænge i din krop, kan give dig ny indsigt og muligheder til din hverdag og dit samarbejde med massør, fysioterapeut m.v. Målet er at du går fra kurset med et langt større overblik over din egen krop og en fornyet indsigt.  

Da bindevævet er holdeplads for overbelastninger, der kan føre til at vævet og kroppen ”fryser til”, går vi også ind i det felt. Både for at få en indsigt i nogle af de ting, der spænder ben for bedring, og for at opdage hvad, der kan smelte vævet og tilstanden.

Med i kurset indgår inspiration til, hvordan du forkæler dit bindevæv via, massage, kost, øvelser og mindre stress.

Kurset er forankret i den nyeste forskning i både bindevæv og dystoni, men er i øvrigt helt nede på jorden, og ikke mindst på dansk, modsat det meste andet om dystoni.

Kurset består af en god kombination af oplæg og temadrøftelser i små grupper og relevante små øvelser (kræver ikke træningstøj). Kurset afholdes på et roligt kursussted på små hold (maks 12). Vi er de eneste, der er i huset, og der er mulighed for at overnatte på stedet på hyggelige små sovesale. Der er 1-2 medhjælpere tilknyttet kurset, som også overnatter på stedet, som hjælper til med at få alle til at føle sig godt på plads. Der er mange gode snakke på tværs, både i undervisningen, grupperne, i pauserne og også om aftenen, hvis man overnatter, som alt sammen kan være en stor del af ens healing.

Hvis du er med som behandler får du et sjældent indblik i dystoni og en forståelse af bindevævsarbejde, når det er bedst. Du får vigtige behandlingsprincipper med hjem og afhængig af antal behandlere, der er med og tiden, viser jeg en behandling og vi laver 1-2 små behandlinger med tøj på. En viden der på mange måder kan overføres til stressramte og mennesker med andre former for problematikker, hvor bindevævet påvirkes. Blandingen af behandlere og kursister skaber så meget forståelse og glæde – begge veje.

Om underviseren 

Gitte Theil har selv cervical dystoni (torticollis), og lever ved hjælp af meditation, behandling og træning et godt liv. Det har været en lang og ensom proces, at nå dertil. Det har taget mange år og flere rejser til udlandet, hvor Gitte bl.a. har mødt Dr. Farias. Det er al den viden Gitte har samlet og deler på dette kursus suppleret af den nyeste viden i Danmark omkring dystoni. Gitte har i flere år behandlet, undervist og guidet mennesker med dystoni til et bedre liv.

Til daglig har hun sin egen virksomhed med massage, coaching og undervisning. Hun har speciale i krisehåndtering og stress, som har stor betydning for bremsning af dystoni og på at omlægge livet, så man kan leve et mere uanstrengt liv med dystoni. Gitte er cand.merc. i HR og psykologi og har tidligere gjort karriere i flere af Danmarks største virksomheder. Over de sidste år har Gitte deltaget i en lang række workshops hos Dr. Farias og får også løbende supervision.

Du et helt unikt kursusmateriale, hvor alt er grundigt beskrevet og illustreret, så du kan slå op og holde dig inspireret, når du vender hjem. 

Der kræves ikke noget for at deltage i kurset andet en motivation for at forstå og ønske at forandre tilstanden. Kurset er første skridt på en lang rejse, hvor du får vist vejen. Du må desuden have en åbenhed for at bevæge dig ind i et felt, hvor der (heldigvis) sker meget i øjeblikket.
Det er en fordel, hvis man har været på ”dystoni og neuroplastisitet”, men ikke et krav.

Målgruppe:

Kurset er målrettet alle med dystoni og parkinsons. Man kan have forskellige former for dystoni, men den grundlæggende tilgang til dystoni er den samme, når man taler om neuroplastisitet.

Pårørende, terapeuter, fysioterapeuter og andre med interesse i feltet er ligeledes meget velkomne.

Kurset gælder som speciale og efteruddannelse til massører og massageterapeuter. Du får en unik viden ind i nervesygdomme, som du kan bruge i din praksis. Det er ikke et egentlig massagekursus, men vi taler om behandling og grundprincipper i forhold til målgruppen. Hvis det går op med deltagerantal og hvis deltagerne har lyst, er det muligt at massage indgår.

Kursistudtalelser:

 Annette der er har cervical dystoni siger følgende:  ” Tusind tak for et super inspirerende og lærerigt kursus, som jeg varmt kan anbefale til andre. Gitte er en super dygtig underviser og skal have ros for sin store indsats, det omfattende materiale og den store viden, som hun deler. Det har været SÅ dejligt, at møde hende og de øvrige deltagere på kurset. Nordlys er et fantastisk sted i rolige omgivelser og skøn natur. Jeg har fået SÅ meget med mig fra kurset, som jeg glæder mig til at arbejde videre med. Tak for nogle skønne dage og dejlige oplevelser.

Lene, der har cervical dystoni, siger følgende om kurset: Tusind tak for et fantastisk godt og meget oplysende kursus. Det er virkelig et godt og meget flot stykke arbejde Gitte har gjort. Gittes entusiasme smitter i den grad af og man bliver SÅ bekræftet i, at der er en vej ud af denne dystoni-lidelse vi slås med.

Jeg vil til hver en tid opfordre alle med den ene eller anden form for dystoni til at deltage på kurset.
Nordlys er et himmelsk sted. Der hviler en enorm fred og en skøn energi på stedet, som jeg mærkede så snart jeg trådte ind ad døren.
Også en stor tak til de øvrige deltagere på dette kursus - vi “klingede” med den samme og havde nogle dejlige dage sammen. Det er altid dejligt at være sammen med andre lidelsesfæller - man lytter, fortæller og udveksler erfaringer.
Bravo - det var en helt fantastisk oplevelse og jeg fik SÅ meget med hjem 

Se også dette kursus med Gitte Theil, som er relevant for mennesker med dystoni, hvor stress er én af de væsentligste udfordringer:





Underviser: Gitte Theil Pedersen
Forudsætninger: Ingen
Varighed: 3 dage / 24 timer
Mødetider: Første dag: 10.00-17.30
Anden dag: 9.00-17.00
Tredje dag: 9.00-15.00
Hvis der er ændringer til mødetiderne vil disse fremgå af din bekræftelse.