Mandalakunsten er en meditativ og helbredende proces, hvor strukturer og farver udvikler sig på papiret. Det er udfordrende, det centrerer og organiserer vores indre univers, udvikler tålmodighed og skaber en forunderlig ro og uforklarlig indsigt. Symbolerne åbner sig af sig selv og bliver levende og integreret i livet.
En mandala er en universel form for ikonografi og en metode til at forblive i sit eget centrum - hjemme hos sig selv - mens man bevæger sig gennem livets komplicerede proces.
På de videregående kurser arbejder vi ofte med forskellige former for psykologisk mandala. På grundkurset lærer du principperne og geometrien i denne kunst. Du vil blive forbløffet over, hvor stor skønhed, og hvor stærkt et personligt udtryk, du kan skabe gennem dine mandalaer.
Jeg har mange års erfaring med mandala, og jeg har udviklet en metodik, som er nem at lære og omsætte i praksis. Mange kunstnere har integreret arbejdet med mandala, men også mange terapeuter, pædagoger og undervisere har taget mandalaen til deres hjerter. Mandala bliver med succes inddraget i terapeutiske processer og som pædagogisk værktøj i forhold til børn, sindslidende og udviklingshæmmede.
I sin essens er Mandalaen en vej for den spirituelt søgende og til udfoldelse af den indre kunstner.
Artikel fra Nyt Aspekt Oktober 2016