Mandalaens Univers

Mandala er en fascinerende form for kunst, hvor skabelsen af former, farver og mønstre bliver til en dyb psykisk og spirituel proces.

Alt har et centrum og det er ud fra alle tings centrum, vi arbejder, når mandalaen skabes.

Det er som at føre en ny harmonisk orden og skønhed ind i det kaotiske sind.

Gennem meditation, fokusering, koncentration og kontemplation tydeliggøres den skjulte virkelighed i mandalaens periferi og flade. Gennem symbolerne får man sin sjæl i tale. Form, indsigt og kunst opstår.

Mandalaen er livets spejl

Mandala er en fascinerende form for kunst, hvor skabelsen af former, farver og mønstre bliver til en dyb psykisk og spirituel proces.

Alt har et centrum og det er ud fra alle tings centrum, vi arbejder, når mandalaen skabes.

Det er som at føre en ny harmonisk orden og skønhed ind i det kaotiske sind.

Gennem meditation, fokusering, koncentration og kontemplation tydeliggøres den skjulte virkelighed i mandalaens periferi og flade. Gennem symbolerne får man sin sjæl i tale. Form, indsigt og kunst opstår.Mandalaen er livets spejl

Mandalakunsten er en meditativ og helbredende proces, hvor strukturer og farver udvikler sig på papiret. Det er udfordrende, det centrerer og organiserer vores indre univers, udvikler tålmodighed og skaber en forunderlig ro og uforklarlig indsigt. Symbolerne åbner sig af sig selv og bliver levende og integreret i livet.

En mandala er en universel form for ikonografi og en metode til at forblive i sit eget centrum - hjemme hos sig selv - mens man bevæger sig gennem livets komplicerede proces.

På de videregående kurser arbejder vi ofte med forskellige former for psykologisk mandala. På grundkurset lærer du principperne og geometrien i denne kunst. Du vil blive forbløffet over, hvor stor skønhed, og hvor stærkt et personligt udtryk, du kan skabe gennem dine mandalaer.

Jeg har mange års erfaring med mandala, og jeg har udviklet en metodik, som er nem at lære og omsætte i praksis. Mange kunstnere har integreret arbejdet med mandala, men også mange terapeuter, pædagoger og undervisere har taget mandalaen til deres hjerter. Mandala bliver med succes inddraget i terapeutiske processer og som pædagogisk værktøj i forhold til børn, sindslidende og udviklingshæmmede. 

I sin essens er Mandalaen en vej for den spirituelt søgende og til udfoldelse af den indre kunstner.

Mandala Grundkursus
Mandala er en fascinerende form for kunst og en udviklingsproces, hvor skabelsen af former, sammensætning af farver og mønstre forenes i en dyb psykisk og spirituel oplevelse.

På kurset lærer du mandalakunstens grundlæggende principper og metoder, og hvordan man arbejder med praktisk geometri som en universel videnskab. Symmetri og symboler - enkelthed og kompleksitet.

Vi gennemgår konstruktion af basale geometriske former, anvendelse af det gyldne snit, Fibonaccitallene og farvernes samspil.
Vi tegner, maler, mediterer og deler oplevelser.
SE MERE

Mandala Masterclass
Masterclass i Mandala er en personlig udviklingsgruppe, hvor vi fokuserer på mandalaen og de mandalistiske principper, som et redskab i selvindsigt i terapeutiske og spirituelle processer.

Vi flytter hvert år fokus i forhold til Mandalens vidtstrakte muligheder og facetter som kunstnerisk udtryk, terapeutisk redskab og spirituel fordybelsesvej. Vi afprøver forskellige materialer, afsøger forskellige kulturers mandala traditioner, undersøger spirituelle anvendelse af mandala og de pædagogiske og terapeutiske erfaringer og anvendelsesmuligheder.


SE MERE

Artikel fra Nyt Aspekt Oktober 2016

Mandala Grundkursus
Tid: 7. - 9. februar 2025

Lærer: Anne Neess
Sted: Silkeborg


Pris: 3.900Pris: 3.900Mandala Masterclass
Tid: 13. - 16. februar 2025
Starter 13. februar kl. 12.00

Lærer: Anne Neess
Sted: Silkeborg


Pris: 4.200Pris: 4.200