Specialiserede Massagekurser (oversigt)

I Massøruddannelsen og i Massageterapeut uddannelsen skal du vælge et eller flere specialer og dermed give din uddannelse en profil, som svarer til dine interesser og planer.

Massører skal vælge kurser svarende til mindst 60 timer.
Massageterapeuter skal vælge kurser svarende til mindst 69timer.


Du kan frit deltage på alle specialekurser uanset om du er i gang med en af uddannelserne eller ej.

Du kan vælge disse kurser som speciale

I Massøruddannelsen og i Massageterapeut uddannelsen skal du vælge et eller flere specialer og dermed give din uddannelse en profil, som svarer til dine interesser og planer.

Massører skal vælge kurser svarende til mindst 60 timer.
Massageterapeuter skal vælge kurser svarende til mindst 69timer.


Du kan frit deltage på alle specialekurser uanset om du er i gang med en af uddannelserne eller ej.Du kan vælge disse kurser som speciale


Du kan frit sammensætte dit specialeprogram, som du vil. Ikke alle kurser er nødvendigvis på programmet hvert år, så se i kursusoversigten, hvilke muligheder, der er aktuelle, eller ring til os, så hjælper vi dig med at sammensætte din uddannelse så den passer præcis til dig.

Massage til gravide
På Massage til gravide lærer du de grundlæggende principper om gravidmassage. Du lærer 3 afslappende massager og får en række redskaber til at stimulere glæden ved den gravide krops frodighed og langsommelighed.

Du lærer metoder til afhjælpning af almindelige graviditetsgener, som væske i ben og hænder, træthed og smerter over lænden, ischias-smerter og søvnproblemer.

Relevant anatomi indgår i kurset.

På den sidste kursusdag, er der mulighed for at give en afslappende massage til en gravid kvinde.
SE MERE

Baby massage
Arbejder du med børn i alderen 2 måneder - 3 år? Så er dette kursus noget for dig – en opgradering af dine kompetencer i arbejdet med små børn. Vi gennemgår teorien om berøringens og bevægelsens afgørende betydning for barnets udvikling og giver dig inspiration til at introducere og integrere babymassage i dit daglige arbejde. Du lærer at give blid massage af alle kroppens dele, samt øvelser og leg på bold, der fremmer den neurologiske og motoriske udvikling.

Kurset giver dig redskaber til at støtte og optimere barnets udvikling, sundhed og trivsel. Undervisningen foregår i en afslappet atmosfære, hvor vi skifter imellem teori og ”hands on” øvelser. Der demonstreres og øves på livagtige massagedukker, og du udveksler massage med andre kursister.
SE MERE

Efterfødselsmassage
Barselsperioden er en forunderlig, men også udfordrende og krævende tid. Graviditeten, fødslen, at være blevet en familie samt den forstyrrede søvn tærer på den nybagte mors fysiske og psykiske ressourcer. Samtidig er det nyfødte barn helt afhængigt af, at mor grundlæggende har det godt. Jo bedre mor har det, jo bedre trives barnet og den dybe mor/barn-kontakt styrkes.

Du lærer om barselsperiodens fysiologi og psykologi, 3 anvendelige massager til nye mødre, om vigtigheden af egenomsorg, at vejlede om og lindre almindelige gener i barselsperioden samt at kontakte og arbejde med din egen moderlige energi. Du får også inspiration til, hvordan du kan anvende din nye viden.
SE MERE

Barn til Barn Massage
- Massage mod mobning

Berøringspædagogik er en metode til at forebygge mobning og øge børnenes empati og trivsel. Målet med kurset i berøringspædagogik – barn til barn massage - er at du lærer om teorien bag berøring, og hvad berøring gør ved relationen imellem mennesker. At du lærer forskellige massagelege, massagehistorier, samt enkle massageteknikker, som børn kan anvende på hinanden.

Du bliver kvalificeret til at indfører og instruerer i Berøringspædagogik – barn til barn massage i dit pædagogiske arbejde med børn i børnehaver, SFO, skoler og andre sammenhænge, hvor der arbejdes med børn.

Dette er et kursus, hvor du vil blive inspireret til nye trivselsfremmende aktiviteter, der kan bruges året rundt både ude og inde.
SE MERE

Krop, Sind og Trivsel i skolen
Kurset har fokus på afspænding, fantasirejser, massage fra elev til elev og ideer til at øge elevernes koncentration, trivsel og fællesskab.

Med den nye skolereform og længere skoledage er der blevet plads til og behov for at få kroppen og sindet med, så eleverne kan få det bedste ud af skoledagen.

Skolen skal rumme endnu flere elever med forskellige forudsætninger og behov. Dette skaber et større behov for lærere og pædagoger for at tilrettelægge, forstå og støtte den enkelte. Der skal skabes plads til at alle trives bedst muligt, ud fra deres individuelle forudsætninger og behov. Det giver kurset dig også redskaber til.
SE MERE

Specialpædagogisk Børnemassage
Kurset er til dig, der møder børn i dit pædagogiske arbejde, som kræver en ekstra indsats for at trives og udvikle sig, eller til dig der ønsker nye ’briller’ at se børnene igennem. Det kan både være i specialpædagogiske sammenhænge, med fokus på motorik, eller i helt almindelige institutioner.

Teorien og tankegangen bag specialpædagogisk børnemassage, er med til at ændre fokus og bedre forståelsen af de børn, vi arbejder med i hverdagen.

Massage og berøring er med til at at skabe relation, øge børnenes koncentration og giver dem en bedre fornemmelse af deres krop, samt kan give dem ro og afspænding, hvilket er en stor hjælp, når hjernen modtager for mange eller for få impulser.
SE MERE

Specialpædagogisk Massage
-Hensyntagende massage
til mennesker med særlige behov

Er du pædagog, massør eller arbejder du på anden måde med mennesker med særlige behov, kan du igennem dette kursus forløb, lære at give Specialpædagogisk massage - til mennesker med særlige behov.

Kursusforløbet er til dig, der arbejder med eller ønsker at tilbyde, mennesker med særlige behov massage. Det kan være både børn og voksne med fysiske eller psykiske funktionsnedsættelse f.eks. Downs Syndrom, Fragil X, Spasmer eller til mennesker med socio emotionelle vanskeligheder, sindslidelser som f.eks. Autisme, Skizofreni, borderline, ADHD, OCD eller generelt til mennesker i krise.

Under kursusforløbet lærer du teori om massage, praksis og forskellige hensyntagende massager, alt sammen tilpasset arbejdet med mennesker med psykiske og fysiske handicaps. Du får værktøjer til at skabe en professionel, hensyntagende ramme omkring det at tilbyde massage. Og viden om, hvilke massager du kan tilbyde den enkelte modtager.
SE MERE

Essentiel massage og Chakrabalancering
Chakrasystemet kendes fra indiske og tibetanske videnstraditioner og har været kendt i årtusinder i østlig filosofi og tænkning. Chakraerne er energicentre, og de er nøglen til at forstå den dybere forbindelse mellem kroppen og sindet - Følelser og tanker, bevidsthed og relationer.
Derfor er arbejdet med chakrasystemet et centralt element i vores arbejde med massage, berøringsterapi og bevidsthedsudvikling.

På tre kurser i Chakrabalancering får du en avanceret indføring i chakrasystemets udviklingsmuligheder og du får en bred vifte af praktiske teknikker du umiddelbart kan integrere i terapeutisk arbejde og massage. Du lærer også en række mentale og meditative teknikker, som kan hjælpe dig i dine personlige bestræbelser på at holde dig sund og videre i din personlige udvikling.
SE MERE

Tensegrity, Massage og Berøringsterapi
Tensegrity, er kroppens evne til at holde sig i balance gennem et naturligt forhold mellem fleksibilitet og stivhed, et af de systemer, som den nye naturvidenskab har afdækket. Det er en af de energimedicinske helbredelsesteknikker, som man for blot få år siden ikke havde drømt om.

De praktiske tensegrityteknikker har vist sig at have en stor og forløsende virkning på fastlåste traumestrukturer, idet man afbalancerer kroppens stivhed i forhold til fleksibiliteten og generelt åbner for aktivering af de naturlige helbredelseskræfter. Den ny indsigt har revolutioneret forståelsen af den lette energetiske berøring og affødt nye behandlingsformer, som vi nu introducerer i Danmark.
SE MERE

Massage til kræftramte
Der eksisterer stadig myter om, at massage kan sprede kræft i kroppen og mange behandlere er af forsigtigheds-grunde opdragede til, at holde sig fra denne klient-gruppe.

Nordlys Massage til kræftramte er hensynstagende og individuelt justeret massage, som er sikkert at både give og modtage!
Mange oplever massagen som et uvurderligt frirum, hvor man bare kan tage imod. Hvor fokus flyttes fra sygdom og behandling og i stedet handler om en positiv kontakt til den sygdomsramte krop, velvære, omsorgsfuld opladning af energi og uforstyrret nærvær. Derudover kan massage til kræftramte have positiv effekt på stress, angst, depression, træthed og smerter.

Kurset henvender sig til massører med min. 250 undervisningstimer, eller dig der har deltaget på Nordlys kursus i lymfedrænage samt sundhedspersonale og er til dig, der har et ønske om at kunne tage forsvarligt og kvalificeret imod denne klient-gruppe.
SE MERE

Lymfedrænage
Lymfedrænage er en blid behandling som gives for at stimulere lymfesystemet i dens væsketransporterende funktion.

Når lymfesystemet er velfungerende, er den med til at transportere overskydende væske væk fra kroppen.

Ved ødemer, væskeansamlinger, er det befordrende, at modtage lymfedrænage for at føre væsken videre i systemet. Derudover, har drænagen en dybt afslappende effekt.

Der er mange grunde for at ødemer kan opstå. Nedsat bevægelighed, arvelig disposition eller efter sygdoms perioder er iblandt dem.
Du lærer om lymfesystemets opbygning og funktion, samt at give en helkrops behandling og hvordan du kan bruge teknikkerne på belastede områder.
Lymfedrænage kan kombineres med Nordlys Massage og andre blide massagetraditioner.
SE MERE

Dorn Metoden
Ofte kommer vores klienter med fysiske udfordringer som kroniske smerter, stivhed i led og andre symptomer, der ikke helt vil forsvinde. Nogle oplever ikke at kunne blive hjulpet hos læger, kiropraktikere etc. og er måske blevet sendt rundt i systemet – det er ikke længere nødvendigt, hvis man kender til Dorn Metoden.
På dette Dorn kursus vil du lære at give en Basic Dorn helkropsbehandling.


Dorn Metoden er et unikt værktøj, der både henvender sig til den professionelle kropsbehandler og samtidig kan bruges til selvhjælp.

Er du behandler så som massør, zoneterapeut, fysioterapeut, akupunktør etc., er dette et yderst brugbart og værdifuldt redskab ift. videreuddannelse og som optimering af din daglige behandling.
SE MERE

Geriatrisk Massage
Geriatrisk massage er designet til at give berøring og nærhed til den ældre befolkning -at afhjælpe hudsult. 

Massagen er blid og den kan anvendes til ældre mennesker, i eget hjem, i plejebolig, på ældrecenter eller hospital.
Massagen/berøringen kan bidrage til at øge blodcirkulationen, forbygge depression, forbedre balance og fleksibilitet, mindske smerter, øge mobilitet, forbedre kropsholdning, bidrage til generel trivsel og opfylde behovet for at blive rørt.

Geriatrisk massage kan være særligt nyttigt for at opretholde og forbedre den generelle sundhed. Berøring har også vist sig at lindre angst og give komfort, især for ældre borgere, der ikke har nogen berøringskontakt med andre menneske.
Spændende og inspirerende dage for alle, der arbejder med ældre mennesker.
Du lærer nogle enkle NORDLYS Massageteknikker, som du kan gå direkte hjem og bruge i dit faglige arbejde eller til ældre familemedlemmer eller venner.
SE MERE