HÅNDBOG for Nordlys Kursister


Medhjælper / Kursusassistent
på Nordlys kurser og uddannelser

Siden vi grundlagde NORDLYS i 1976, har frivillige medhjælpere og kursusassistenter været en vigtig og fast del af vores arbejde og kursusstil. Formålet har fra starten været at kombinere en række forskellige formål:

• at give kursisterne den optimale tryghed og service
• at understøtte underviserne, så de kan koncentrere sig om at undervise og at arbejde med deltagerne.
• at give medhjælperen/kursusassistenten mulighed for at være i praktik, at genopleve kurset og stoffet fra en helt speciel position, midt mellem underviseren og kursisterne.
Som medhjælper og kursusassistent er du på den ene side NORDLYS medarbejder, og på den anden side lærerens assistent i forhold til undervisningen. Vi beder dig bruge dit kendskab til, hvordan NORDLYS fungerer til at medvirke til, at kursusforløbet glider så, flydende og inspirerende som muligt.

Du kan fortrinsvis blive medhjælper på kurser, du selv har deltaget på i forvejen. Du får dermed en effektiv repetition samt lejlighed til at opleve stoffet fra en ny vinkel. Men vi skal også bruge medhjælpere på nye kurser, så hør hvilke muligheder du har.

Som medhjælper varetager du en række praktiske og pædagogiske opgaver, og du assisterer underviseren efter behov. Er der fx. ulige deltagertal skal du træde ind eller ud af par-eller gruppeøvelser, som det er passende.

Du skal kunne møde aftenen før kursets start klokken 19.00 til et formøde, du skal overnatte på NORDLYS, når kurset afholdes i Silkeborg, og du skal kunne deltage i fuldt omfang til en halv time efter afslutningen.

Det er gratis at deltage som medhjælper.

 

Du får gratis efteruddannelse, når du er Medhjælper og Kursusassistent

Du skal naturligvis først org fremmest være medhjælp, fordi du har lyst til at fordybe dig i kursets faglige og pædagogiske indhold, med udgangspunkt i den specielle rolle du får som medhjælper og assistent.

Er du NORDLYS Massage Terapeut eller NORDLYS Berøringsterapeut, NORDLYS AKUPUNKTØR, NORDLYS Klangmassør vil medhjælps-og kursusassistent funktionen også kunne benyttes som efteruddannelse, og du får halvdelen af kursets timetal godkendt som efteruddannelse. (Ved klangmassager er det 100%, der godkendes som efteruddannelse.)

Er du medhjælp på et kursus, som er på fx. 5 dage, kan du få 2,5 dag overført som efteruddannelse, (2 timer som medhjælp = 1 times efteruddannelse), hvis du er NORDLYS Massage Terapeut.
Er du medlem af NORDLYS Forum eller NORDLYS RAB kan du se på disse foreningers hjemmesider, hvilke krav der stilles til efteruddannelse for professionelle terapeuter.

Medhjælps- og kursusassistentarbejdet gør det således muligt for dig at holde din uddannelse ved lige på meget gustige betingelser - og vi glæder os over samarbejdet.

Hvis du er under uddannelse tæller det ikke som en del af selve uddannelse, at være medhjælper. Det træder først i kraft, når du er færdig med uddannelsen og ønsker at vedligeholde din uddannelse med efteruddannelse.

Kontakt NORDLYS kontoret og hør hvilke muligheder du har for at blive Medhjælper og Kursusassistent på NORDLYS kurser og uddannelser.