Se de aktuelle Covid 19 forholdsregler

NORDLYS®


Zoom - Guide til forberedelse af et godt møde

Af Claus Hansen & Philip Neess

Vi har samlet nogle generelle anvisninger og forslag om Zoom-møder og sammenfattet dem med de erfaringer vi har gjort indtil nu.

Zoom er bedre end man måske skulle tro til vores arbejde, så se listen igennem og forbered dig, så er der spændende muligheder forude.

Forberedelse til Zoom

Af Claus Hansen & Philip Neess

Vi har samlet nogle generelle anvisninger og forslag om Zoom-møder og sammenfattet dem med de erfaringer vi har gjort indtil nu.

Zoom er bedre end man måske skulle tro til vores arbejde, så se listen igennem og forbered dig, så er der spændende muligheder forude.Forberedelse til Zoom


Som ved alle andre møder og kurser afhænger udbyttet af et onlinemøde af forberedelserne
Nedenfor ser du nogle umiddelbare punkter, som v har samlet sammen om Zoom-møder, og som du med fordel kan sørge for at have på plads inden mødet. 

Glæd dig! Et Zoom-møde er en anden oplevelse end et fysisk møde - men den potentielle fornøjelse og udbyttet er på lige fod med et almindeligt møde. 

1. Sørg for at sidde et sted, hvor du har god wi-fi/internet-forbindelse

2. Sørg for at have strøm på computeren og opladeren i nærheden. 

3. Sørg for at sidde et sted, hvor du ikke bliver forstyrret af andre eller andet - f.eks. familiemedlemmer eller af lyde udefra.

4. Alle skal deltage med video. Placer din smartphone, tablet eller computer, så vi alle kan se hele dit ansigt. Webcam skal være på niveau med dine øjenbryn - eller højere. Det er uhensigtsmæssigt, hvis du har webcam under næsehøjde og en alt for skrå vinkel mellem kamera og ansigt. Sæt eventuelt din skærm på en stak bøger, så vi får et godt billede af hinanden.

5. Lys skal indstilles således, at dit ansigt til enhver tid fremstår klart og tydeligt - uanset tidspunkt på dagen. Det er generende for andre, hvis man ikke kan se dig tydeligt. Undgå at have et vindue eller anden stærk lyskilde i baggrunden. En arkitektlampe eller anden lyskilde til at oplyse ansigtet, kan anbefales.

6. Du skal sidde med egen computer/tablet Dvs. en person = et device. Dette er vigtigt i forbindelse med inddeling i grupper, hvor alle deltager fra deres egen individuelle platform. Sluk for alle andre programmer end det digitale møderum. 

7. Lyd - mikrofon og højttaler - bør være testet og fungere. Brug evt. høretelefoner. Test det på forhånd. Zoom har en mulighed for dette.

8. Sørg for at have de ting, du skal bruge til meditation, ved hånden – og placér dig selv og din computer og dine meditationspuder/tæpper mv. så du kan se skærmen og høre instruktionerne.

9. Det er en fordel, at du forinden har downloadet den nyeste version af Zoom, og at du benytter en computer (med mindre du er en ørn til Zoom i forvejen).

10. Teknikformøde. Test Zoom med nogle andre før mødet. Somme tider tilbyder vi et "Teknikformøde" inden gruppen / kurset, hvor vi kun fokuserer på at få alle funktionerne til at fungere for alle. Når gruppen først begynder, er det forstyrrende for underviseren, at beskæftige sig med teknik. Sørg for at du har en aftale med en anden deltager eller ven, du kan ringe til og spørge til råds, hvis du har brug for hjælp undervejs.